DE BIERBARON EN
ZIJN ERFGENAMEN

‘Bier in huys, bier daer buyten, bier in backen, bier in fluyten, bier is dranck voor alle man, drinckt dat maer drincken kan.’

De erfenis van de Bierbaron

Al in de 17e eeuw werd het genot van het goudgele gerstenat door velen bejubeld. Onder hen was ook een bijzonder man die van de passie voor bier zijn levenswerk maakte.
Zijn naam was: ‘de Bierbaron’.

De Bierbaron was een bijzonder man, reislustig en dranklustig. Hij was veel onderweg en nam van zijn reizen steevast bijzondere biertjes mee. In de kelders van zijn kasteel – ‘de schatkamer’ – ontstond zo langzaam maar zeker een rijke collectie bier. Met die collectie organiseerde de Bierbaron regelmatig proeverijen waarbij iedereen welkom was.

Joep van Hunsel

 

Michael van Beek

Eeuwen verstreken en het erfgoed van de Bierbaron raakte in de vergetelheid.

Tot nu toe, want inmiddels is het testament van de Bierbaron opgedoken. Het was zijn laatste wens dat iemand zijn levenswerk zou voortzetten: het verzamelen en delen van de lekkerste bieren en de mooiste verhalen. Wij nemen deze eervolle taak op ons en treden graag in de voetsporen van de Bierbaron. Iedere maand kun je daarom genieten van een bierbox met onze nieuwste vondsten!