AVONTUREN
VAN DE BIERBARON

Van Moll

2016-09-09

Van Moll

In hartje Eindhoven is sinds 2013 de brewpub Van Moll te vinden. Opgericht door twee mannen met een aan gekte grenzende passie voor bier. Van Moll brouwt haar bieren in de kelder van het café. De bezoekers van het café kunnen in een gezellige setting genieten van de bieren van Van Moll of lekkere bieren van andere brouwers.

Van Moll houdt er van om te experimenteren en wisselt ook recepten uit met andere zelfstandige brouwers over heel de wereld. Speciaalbier heeft een veelzijdigheid en complexiteit die niet onder doet voor die van wijn of whisky. De bierwereld heeft kleinschalige bierbrouwers zoals Van Moll nodig om de wereld te blijven voorzien van veelzijdige en unieke bieren.

Van Moll geeft nog een dikke tip: schrijf bier niet te snel af, smaken verschillen. Er is geen slecht bier!

 

In #Box 01 hebben we 2 bieren van Van Moll, namelijk Bermuda en Black Metal Manita.

 

Bermuda:

Bermuda is een mooie collab met Roald van Brouwerij de Mouterij. Het is een heerlijk verfrissend bier dat goed smaakt in het zonnetje. Maar ook als de zon zich even niet laat zien is dit een heerlijk bier wat het hele jaar drinkbaar is. Door de tonen van papaja, limoen en citroen waan je je op een tropisch eiland. Palmbomen niet inbegrepen!

Black Metal Manita:

De Black Metal Manita is een bijzonder bier. Het mixt de gebrande tonen van een stout met het fruitige van een IPA, een heerlijke combinatie. Het bier heeft toetsen van koffie en cacao maar niet overheersend. De  basis voor dit bier is diep in de nacht na het eerste van Moll Fest gelegd. Doerak en Ons Blackie (twee andere van Moll bieren) werden gemixt en dit bleek een goede combi te zijn. Op basis van deze mix is een nieuw recept geschreven waaruit de Black Metal Manita is geboren en daarvoor zijn we van Moll eeuwig dankbaar!

www.vanmolleindhoven.nl