AVONTUREN
VAN DE BIERBARON

Ramses Bier

2016-09-09

Ramses Bier

Ramses Bier bestaat al sinds 1991, opgericht door Ramses Snoeij. Het eerste bier werd gebrouwen in Oregon (VS.). Sinds 2013 heeft Ramses zijn eigen brouwerij in Hooge Zwaluwe, waar hij ongeveer 30 verschillende bieren heeft gebrouwen. Bijna iedere maand brouwt Ramses een collab met een andere brouwer, wat vaak verrassende combinaties oplevert!

De Amerikaanse brouwroots van Ramses leiden tot het gebruik van veel verse, bloemige hop. Ramses brouwt frisse eigenwijze bieren voor diegene die op zoek is naar een snoepje in een glas. De bieren worden gemaakt met zo veel mogelijk biologische en lokale ingrediënten.

Ramses zou in de toekomst graag een proeflokaal inrichten waar unieke bieren rechtstreeks getapt worden vanuit taptanks. Wij kunnen niet wachten!

 

In #Box 01 hebben we 2 bieren van Ramses, namelijk de Hop en de Antenne Tripel.

 

Hop:

Een heerlijk fris hoppig bier, ideaal voor een zwoele zomerdag. Een bier met een houtig karakter met een vleugje bramen. Hop was een van de eerdere echt hoppige bieren van Nederland. Het Hop biertje dat nu in deze box zit, is gemaakt met 100% biologische ingrediënten. Iets waar Ramses trots op is. . Om dat te vieren heeft hij 15 kg bio hop gebruikt in plaats van de gebruikelijke 10 kg. Meer hop = TOP!

Antenne Tripel:

Bzzz! Dit bier is net even wat anders. De basis voor dit bier is biologische mout en springbalsemienhoning uit de Biesbosch. Een mooi voorbeeld van een lokaal bier, dat ook is erkend als streekproduct.

 Gedronken bij een lage temperatuur zorgt de hop in het bier voor een frisse afdronk. Tijdens de lagering van dit bier is extra hop toegevoegd (dry hopping), waardoor de geur en de smaak van de hop wordt versterkt.

 Als je het bier lang genoeg in het glas laat zitten en geleidelijk laat opwarmen, wat een hele uitdaging is bij dit lekkere bier, dan komt de honing langzaam vrij. Imkers zijn er dol op! 

www.ramsesbier.nl