AVONTUREN
VAN DE BIERBARON

Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch

2016-09-09

Dorpsbrouwerij de Pimpelmeesch

Pimpelmeesch is een samenstelling van pimpelen (drinken) en meesch, Brabants dialect voor mens. Het logo met een lachende pimpelmees is een knipoog naar waar de Dorpsbrouwerij voor staat: de blije drinkende mens. Alle bieren zijn ambachtelijk gebrouwen met uitsluitend natuurlijke ingrediënten.

Het begon allemaal met thuis brouwen maar na enige tijd werd er gezocht naar een geschikte locatie voor een heuse brouwerij. Er werd een locatie gevonden en sinds 2013 wordt er gebrouwen in een eigen brouwerij, welke is gevestigd in een 18e-eeuwse langgevel boerderij in Chaam. In de boerderij is niet alleen de brouwerij te vinden maar ook het boerderijcafé annex terras “Bij Toontje Schoen”. Door een glazen wand heeft de bezoeker vanuit het café een prachtig zicht op de brouwerij.

 

In #Box 01 hebben we 2 bieren van Pimpelmeesch, namelijk Zilverpel en de Chaamse Dubbel.

 

Zilverpel:

Zilverpel is een lichtblond bier van hoge gisting. De kenmerkende frisse smaak van het bier komt het best tot zijn recht als het koel gedronken wordt. De naam Zilverpel verwijst naar het verenkleed (zilverwit met zwarte veren) van een eeuwenoud en zui­ver Nederlands Hoenderras, ook wel Chaamse Kip of Chaamse Pel genoemd. Een scharrelkip met een zeer goede gastronomische reputatie. Dit is een heerlijk kippetje!

Chaamse Dubbel:

Chaamse Dubbel is een donker robijnrood bier van hoge gisting. Het bier geurt en smaakt naar karamel en heeft een licht mout-bittere afdronk. Dit bier heeft alles wat een goede dubbel moet hebben, heerlijk voor de echte liefhebber!

 Stoofvlees, paté en kazen gaan erg goed samen met dit bier maar drink het ook eens bij nagerechten met chocolade, stoofpeertjes en rood fruit. Kortom, laat je verrassen door dit bijzondere bier!

www.pimpelmeesch.nl