AVONTUREN
VAN DE BIERBARON

Brouwerij Frontaal

2016-12-18

Brouwerij Frontaal

Breda herbergt verschillende brouwerijen, daar moesten wij dus wel een kijkje gaan nemen! Dus hup, op naar Breda voor een bezoek aan Brouwerij Frontaal.

Brouwerij Frontaal is gelegen op STEK, een bedrijfsverzamelterrein voor creatieve ondernemers. En dat zagen en voelden we toen we het terrein opgingen, we waanden ons op een soort van festivalweide. Er hangt een heerlijke ongedwongen sfeer waar creatieve mensen hun gang kunnen gaan. De ideale locatie voor Brouwerij Frontaal van brouwer Roel Buckens.

Na jaren van hobbybrouwen besloot hij in 2013 zijn eigen microbrouwerij te beginnen. De brouwerij is gevestigd in zeecontainers met daarbij een heel tof proeflokaal. Bij binnenkomst waren we niet de enigen in het proeflokaal, verschillende Bredanaars weten hun weg naar Brouwerij Frontaal te vinden voor de heerlijke bieren van Roel. In het proeflokaal kun je bieren proeven van Frontaal maar ook een zogenaamde 'Growler' af laten vullen bij het Growlerstation. Een Growler is een 2 liter herafvulbare fles die kan worden afgevuld met heerlijk vers bier van Frontaal.

De slogan van Frontaal is: 'Beer for thought'. Dit is een zinspeling op het bekende Engelse gezegde 'food for thought'. Food for thought betekent: alles dat mentale stimulans voor het denken geeft. Het doel van Frontaal is de bierdrinker te prikkelen en kennis te laten maken met nieuwe smaken en geuren.

Na een gezellig gesprek met Roel en verschillende bieren geproefd te hebben, wisten we welke bieren we in onze box wilden opnemen. Freehand en Billiard, een goede keuze al zeggen we het zelf!

Freehand

Een Franse saison, maar niet zomaar één! Deze saison is gebrouwen met oranjebloesemhoning en zwarte peper. Dit geeft het bier een heerlijke frisse smaak met een hoppige afdronk en een extra kick door de toevoeging van de zwarte peper.

Een saison is oorspronkelijk bedoelt als dorstlesser in de warme zomermaanden. Maar ook in de wat koudere maanden kun je heerlijk genieten van dit bier!

Billiard

Je hebt speciaalbier en je hebt speciaal speciaalbier. Deze Imperial Coffee Oatmeal Stout valt onder de tweede categorie. Bier zo zwart als de nacht met heerlijke koffietonen. Voor dit bier is gebruik gemaakt van de koffie van Intergalactic Coffee. Roel heeft zichzelf overtroffen met dit bier.

Met 8.9% alcohol is dit een zwaar bier waar rustig van genoten moet worden!

www.brouwerijfrontaal.nl