AVONTUREN
VAN DE BIERBARON

Brouwerij Eeuwig Zonde

2016-12-24

In Someren is brouwerij Eeuwig Zonde gevestigd. We konden gewoon achterom lopen, zoals ze in Budel zeggen: “achterum ist kermis”. Bij Jan en Jeanne voel je je meteen thuis. We hebben de bieren geproefd en ook nog een nieuw brouwsel van Jan kwam op tafel.

Jan Koolen is een fervent hobbybrouwer. Steeds vaker kreeg hij te horen dat zijn bieren zo goed waren dat hij er iets mee moest doen. Toen hij de eerste keer mee deed met het clubkampioenschap van amateur bierbrouwersvereniging De Roerstok in Tilburg werd hij zelfs meteen eerste met zijn tripel!

In mei 2016 was de officiële start van wat toen nog ‘Brouwerij de Zeven Zonden’ heette. Omdat in juni een Belgische brouwer die naam claimde voor zijn bieren waren ze genoodzaakt hun naam te wijzigen. Dit vonden ze Eeuwig Zonde, en die naam is blijven hangen!

Sinds kort brouwt jan zijn bieren bij de Weerter Stadsbrouwerij, de brouwerij van De Brouwschuur waarvan we 2 bieren in #box03 hadden. Daar kan hij de hoeveelheden brouwen die hij wil en toch zelf aan de knoppen staan.

Naast het brouwen kun je bij Jan ook terecht als je zelf bier wil gaan brouwen. Op www.brouwenzo.nl kun je terecht voor alle ingrediënten en apparatuur die je nodig hebt om bier te brouwen. Jan wil op deze manier andere mensen helpen met zijn kennis over brouwen. Als je op zoek bent naar een goed recept kun je Jan altijd om hulp vragen!

 

In de box van deze maand zitten de Eeuwig Zonde Blond en de Eeuwig Zonde Dubbel.

  

Eeuwig Zonde Blond


Het eerste bier van brouwerij Eeuwig Zonde. Een lekker vlot door drinkbaar bier en toegankelijk voor iedereen. Er zijn vier verschillende soorten kruiden gebruikt waardoor het een heerlijk kruidig en aromatisch bier geworden is. De afdronk is fris met een zacht bittere nasmaak. Dit bier heeft alles wat een goed blond bier moet hebben!

 

Eeuwig Zonde Tripel

De derde telg uit de familie van Eeuwig Zonde. Een heerlijk moutig en krachtig bier waarin drie verschillende graansoorten zijn gebruikt. De Bierbaron en zijn erfgenamen houden van een goede tripel: de gouden kleur, de romige schuimkraag, het parelende koolzuur, de geur, de zacht bittere afdronk….. Het water loopt ons in de mond, wij trekken nog een Eeuwig Zonde Tripel open!