AVONTUREN
VAN DE BIERBARON

Brouwerij de Natte Gijt

2016-09-09

Brouwerij de Natte Gijt

Veel brouwers zijn ooit thuis begonnen met experimenteren, op zoek naar het perfecte bier. Zo ook de broers Rudy en Marc Nordhausen die in hun schuur proefbrouwsel na proefbrouwsel gemaakt hebben om te komen tot het lekkerst mogelijke bier.

In 2011 deden de broers mee met het Open Nederlands Kampioenschap Amateur Bierbrouwen en met succes, zij behaalde met hun bier de eerste plaats. Dat was voor hen het laatste zetje om een bier op markt te brengen, brouwerij de Natte Gijt was geboren!

De Natte Gijt, wat een bijzondere naam horen wij je denken. De naam van de brouwerij vindt haar oorsprong in het Weerter dialect. Jonge meiden worden in dit dialect geiten of gijten genoemd. De dellerige types worden natte gijten genoemd. Weet je dat ook weer!

 

In #Box 01 hebben we 2 bieren van Natte Gijt, namelijk Vredesgijt en Stoute Gijt.

 

Vredesgijt:

Vredesgijt is een IPA maar dan net even anders. Het is een fris hoppig bier met een lichte rooktoets. De karakteristieke smaak van dit bier is te danken aan het gebruik van gerookte mout, in combinatie met de typische IPA hop. In dit bier zijn twee liefdes van de brouwer bij elkaar gekomen, hop en rook. Ook wij zijn verliefd, heerlijk!

Stoute Gijt:

Stoute Gijt is een zwart volmondig bier met tonen van chocolade en koffie. Voor dit bier zijn vier soorten hop gebruikt. Het bier is vrij bitter, maar niet overdreven. Het is een zware stout variant waarvan je het beste kan genieten bij een haardvuur, of tijdens de zomerdagen bij een knisperend kampvuur.

Met Russische roots die terug gaan tot Catharina de II kunnen wij alleen maar zeggen: Nasdarovje!

www.brouwerijdenattegijt.nl