AVONTUREN
VAN DE BIERBARON

Brouwerij Bliksem

2017-01-16

Een van de leukste dingen is nieuwe brouwerijen ontdekken en bezoeken. Het bezoek aan de standplaats van brouwerij Bliksem was memorabel. In de kleine loods waar de bieren van brouwerij Bliksem zijn opgeslagen ontmoetten we Merijn, één van de brouwers van Bliksem. Hij vertelde ons over zijn passie en de heerlijke bieren die Bliksem maakt, natuurlijk onder het genot van een biertje!

Bliksem vindt traditie goed maar ze voegen graag wat extra's toe aan hun bieren. Ze spelen met tradities, oude en nieuwe bierstijlen, experimenteren continu en onderzoeken nieuwe smaken. Zo maakt Bliksem verrassende bieren en altijd vol van smaak. De voorkeur van Bliksem ligt bij dikke vette bieren, met een stevige body en een volle smaak, een bourgondische basis met een tegendraadse attitude.

We hebben verschillende bieren geproefd en Merijn praatte honderduit over Bliksem en zijn brouwsels. Merijn kan mooi vertellen en voordat we het wisten was het een paar uur later en hadden we stiekem heel wat bier geproefd (misschien wel wat te veel). Aan alles komt helaas een einde en het was tijd om naar huis te gaan. Bedankt Merijn, het was gezellig. Houdoe!

In de box van januari zitten de bieren 'Kermis in de Ale' en 'Hemelvuur'. Proost!

  

Kermis in de Ale


Het is Kermis in de hel riepen ze vroeger als het onweerde en de zon scheen. Alsof de duivel zelf een feestje aan het vieren was. Zo is het ook met deze zwarte Indian Pale Ale met subtiele roast smaak.

Een frisse hopknaller en met 7.3% een beetje gemeen. Een duivels feestje, oftewel Kermis in de Ale.

 

Hemelvuur

Thunderstruck, yeah, yeah, yeah! Dit goudblonde bier heeft alle clichés van een klassieke tripel, maar wel één met een Bliksem- inslag. Gebrouwen met drie granen en drie hoppen, is het alsof er een engeltje over je tong piest.

You've been thunderstruck!